esmaspäev, 18. november 2019

Iga pidu saab kord otsa...

Kätte jõudnud minu viimane päev Liepājas. Olen palutud külastama tundi. On I kursuse tund ja õpilastel oli koduseks tööks teha ettekanne oma iidolist, kes peaks olema ka üldtuntud inimene Lätis. Tuli kommenteerida tema riietumisstiili ja samas soovitada kolme erineva teemaga kostüümi, neist esimene kontoristiil, teine õhtu ooperis ja kolmas vaba aeg merel jahiga sõites. Õpilane pidi tegema power point esitluse ja siis ise sinna juurde ka rääkima. Grupi suuruseks oli 15 õpilast ja neist kahel oli ka kodune töö tehtud, samas lepiti kokku ka hindamine, et järgmistel kordadel sellist asja ei juhtuks. Siin näen, et maailm on ikka endine, noored on ikka noored ja seda on rõõm vaadata.

Ligita lubab meid kutsuda võistlustele kevadel. Loodan, et saame osaleda. Oleks tore saada üks sõpruskool juurde. Kuulen, ka et neil olla kunagi Tallinna kooliga head suhted aga siis ümberkorraldusete käigus hariduse vallas (koolide ühinemine jne), olid suhted katkenud. veel on nad koostööd teinud Narva Kutsekooliga.

Jätan Ligita ja teiste õpetajatega hüvasti, sees on hea tunne, et kuigi ei saanud ma kokkulepet ettevõtetega, siis kool on valmis koostööd tegema ja võib olla sünnib sellest midagi uut ja toredat, sest metalliklass ja auto töökoda jätab oma uhkete uute seadmetega võrratu mulje. Kahjuks küll kolm aastat pole puiduosakond kursust avada saanud õpilaste vähesuse tõttu, loodame, et uuel aastal tuul pöördub ja nad saavad avada puutöö kursused, sest praktikabaas on imeline ja tänapäevaste seadmetega sisustaud.

Külastan veel randa, kus kena promenaad ja ees väiksed pargid ja puude alleed. Juba nädal olen märganud teel väikseid metallist noote, siin on ju kuntsinike ja muusikute linn 😃



Jalutan linnapeal ringi, sest ilm on täna ilus ja vahepeal paistab isegi päike pilve tagant. Kogun jõudu, et homme taas tagasi sõita koju. Uute taaskohtumisteni Liepājas.


Tänaval on näha väikseid noote, mis juhatavad Sind kontsertmaja juurde või mõne teise toreda kulutuurilise koha juurde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar