reede, 15. november 2019

Lauma Lingerie

Täna saan külastada Lauma Lingerie tootmist, vastuvõtt on ülisoe, kõike räägitakse ja peaaegu ei näidata midagi :) See on tootmise saladus. Toodete kohta pakutakse kataloog ja saame veidi jalutada eksperimentaal tsehhis, kus õmbleb 5 õmblejat näidiseid, on konstruktor tehnoloog ja juurdelõikaja komplekteerija. Veel saan teada, et nende tootmine on ikka samas hoones, kus on 240 töölist, veel suudetakse tootmist hoida kodumaal. Ka kiidetakse kooli, sest igal aastal keegi ikka tootmisesse tööle asub. Siit leiad kodulehe https://laumalingerie.com/ võimalus tutvuda toodetega.

Täna on ilm vihmane, vahel sajab vaikselt uduvihma ja siis kallab veidike juurde. Ligita soovitas minna vana sõjaväelaste linnaosa vaatama, kus huvitav arhitektuur ja saab ka mere äärde muulile jalutada. Linnaossa sisse sõites on kaunid punastest tellistest laotud majad seismas ridamisi teineteise kõrval, osad neist kasutusel ja osad kahjuks lagunevad. Majad näevad välja nagu Tondi linnaosas Tallinnas. Edasi tulevad juba veneaja lõpus ehitatud killustiku paneelidega ja glasuurruutudest paneelidega 5 kordsed majad, ajast räsitud. Rõdud on oma tahtmise järgi ümber ehitatud ja igasugune ilu on kadunud. Autoga ringi tiirutades, et mereäärde jõuda, märkan majade vahel uhket katoliku kirikut, mis kuidagi antud olustikku ei sobitu.



Kahjuks ümbritsevad kirikut sellisest ajastust majad, kõik kuidagi trööstitu. Siiski astun kirikusse, et tunda pühaduse hõngu. Oma patud üles loetud ja küünlad süüdatud, väljun kirikust, hing kergem.

Edasi sõidan mere äärde, et vähemalt vaadata üle, kus ja kuidas. Muul on olemas ja näen isegi muuli lõpus mõnda inimest liikumas, ise jätan küll muulil jalutamise vahele, sest vihma hakkab aina rohkem kallama ja mantel saanud juba läbimärjaks, tunnen ka varvastes külma ligi hiilimas. Otsustan leida söögikoha, kus veidi keha kinnitada ja ka sooja saada. Sõidan tagasi kesklinna. Leian kauni hoovi, siin asub hotell Roma, pakutakse süüa nii restoranis kui kohvikus, hinnad tööinimesele sobivad ja teenindamine väga kena.

.

Lauad ehitatud vanadele singerimasinatele nii, et tunne on kodune :)
















Õhtu lõppedes otsustan sõita kõrval vabariiki Leetu, Palangasse, et külastada sealset uhket spa´d. Külm on nii kontidesse pugenud, et saunad on hetkel vägagi teretulnud. Kuna Palanga on vaid u 70km kaugusel ja olen siin oma autoga, siis kasutan võimalust ja ei kahetse seda hetkekski, kui lõpuks soe tagasi kontidesse poeb. https://atostoguparkas.lt/en_US/page/baseinai-ir-pirtys


Merevaiku on siin palju, nii, et lausa infrapuna saun on seest üleni merevaiguga kaetud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar